HomeFamilienamenMultimediaStatistiekenZoekenContactRegistreer u als een nieuwe gebruikerInloggen

Home

Genealogie familie Riteco - Riteko, Ritico, Rieteco,Rieteko, Ridico, Redico, Riedeco, Redichove, Redickhove

Waar vind de naam Riteco zijn herkomst? Hoe is de naam ontstaan, zit er een betekenis achter en hoe zijn we in Nederland beland. Dat zijn de vragen die me blijven motiveren en bezig houden het onderzoek naar de stamboom van de familie Riteco te blijven doen.

Gegevens website / privacy wetgeving

De gegevens zoals u deze ziet, als niet-geregistreerde gebruiker worden getoond op basis van de wetgeving die hiervoor geldt i.v.m. de privacy voor de nog levende personen. Het kan dus bijvoorbeeld zo zijn dat er bij een gezin minder of geen kinderen staan, datum niet volledig (alleen jaar) wordt weergegeven, omdat deze nog in leven zijn.
Voor toegang tot het gehele bestand, dient u zich te registreren.

Informatie tot nu toe

De naam Riteco is een naam die je niet dagelijks voorbij hoort of ziet komen (tenzij je zelf deze naam draagt natuurlijk). Qua uitspraak moet de naam worden uitgesproken als: 'rie-te-ko'. Omdat de uitspraak niet automatisch doet vermoeden hoe het geschreven dient te worden, zie je als naamdrager (zelfs al spel je het duidelijk) echt alle variaties voorbij komen: Riteko, rieteco, rieteko, ritico. Grappig is dat waar ik tot voor kort nog dacht dat 'riteco' een verbastering was van de naam 'ritico', nu een aantal mensen ben tegengekomen op internet die deze naam en ook de andere namen nog actief dragen. Leuk punt om uit te zoeken hoe dit nou precies zit.

De informatie die ik tot nu verzameld heb, verwerk ik in het programma 'Aldfaer'. Prima hulpmiddel om ook snel een rapport in de vorm van bijvoorbeeld een kwartierstaat (lees voorouders van een bepaald persoon) uit te draaien.

Op dit moment ligt de focus van het stamboomonderzoek op de plaats Watervliet (Zeeland) en dan specifiek op het gezin:

- Petrus van Redichove (gb. 1680) en Petronilla van Ravesteijn (gb. 1686) 

Deze zouden een aantal kinderen hebben gekregen, waarvan één de naam kreeg Francies Riteco. Dit zou mogelijk een nieuw spoor betekenen in mijn zoektocht: Riteco - Redichove (of Redickhove).


Vragen en/of informatie? Het spreekt voor zich dat ik dit graag tegemoet zie.
Kijk hier voor meer informatie over Chris Riteco

Powered by Family Tree PHP 1.4 © 2009-2020 Gerrit Veldman